Quadrupel entrecote
Entrecote van West-Vlaams rood rund met butternut, zoete aardappel en tomaat.
Ingrediënten
- 1 butternut
- 100 g boter
- 1 dl room
- 1 zoete aardappel
- 500 g kleine trostomaatjes
- 4 grote aardappelen
- 600 g ribstuk West-Vlaams rood
- 6 dl kalfsjus
- Peper & zout
Instructies
- Ontdoe de butternut van zijn schil, snijd hem in stukken en droog die veertig minuten in de oven, op 140 °C.
- Mix de stukken butternut vervolgens met 100 gram boter en 1 deciliter room tot een egale massa.
- Snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakjes, en frituur die op 160 °C tot je krokante chips bekomt.
- Verdeel de trostomaatjes in takjes van drie tomaatjes en bak ze kort af in de oven, op 180 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes van één op één centimeter.
- Pocheer deze zes minuten op 160 °C en bak ze daarna goudgeel af op 180 °C.
- Bak de entrecote twaalf minuten af op 180 °C en laat hem twintig minuten rusten onder folie, voor het snijden.
- Kruid het geheel goed af met peper en zout, en werk het bord af met de kalfsjus.