Quadrupel entrecote

Entrecote van West-Vlaams rood rund met butternut, zoete aardappel en tomaat.

Straffe Hendrik Quadrupel entrecote gerecht

Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 100 g boter
  • 1 dl room
  • 1 zoete aardappel
  • 500 g kleine trostomaatjes
  • 4 grote aardappelen
  • 600 g ribstuk West-Vlaams rood
  • 6 dl kalfsjus
  • Peper & zout

Instructies

  1. Ontdoe de butternut van zijn schil, snijd hem in stukken en droog die veertig minuten in de oven, op 140 °C.
  2. Mix de stukken butternut vervolgens met 100 gram boter en 1 deciliter room tot een egale massa.
  3. Snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakjes, en frituur die op 160 °C tot je krokante chips bekomt.
  4. Verdeel de trostomaatjes in takjes van drie tomaatjes en bak ze kort af in de oven, op 180 °C.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes van één op één centimeter.
  6. Pocheer deze zes minuten op 160 °C en bak ze daarna goudgeel af op 180 °C.
  7. Bak de entrecote twaalf minuten af op 180 °C en laat hem twintig minuten rusten onder folie, voor het snijden.
  8. Kruid het geheel goed af met peper en zout, en werk het bord af met de kalfsjus.