Straf aardbeidessert
Aardbei met Senchathee, citroenmelisse, mangosorbet en crumble van speculaas.
Ingrediënten
- 200 g mangopuree
- 100 g suiker
- 1 dl water
- 100 g Senchathee
- 250 g aardbeien
- 2 takjes citroenmelisse
- 100 g speculaas
- 20 g boter
- 20 g bloem
Instructies
- Meng de mangopuree met suikersiroop (100 gram suiker en 1 deciliter water), en maak er vervolgens sorbet van. Eventueel kan de mangosorbet worden aangekocht.
- Zet vier deciliter Senchathee, passeer die en laat hem afkoelen.
- Snijd ondertussen de aardbeien in blokjes, en snijd ook de blaadjes van de citroenmelisse fijn.
- Meng, voor de crumble van speculaas, fijne stukjes speculaas met de zachte boter en 20 gram bloem.
- Laat dit geheel vervolgens veertig minuten drogen in de oven, op 120 °C.
- Strooi, voor het opdienen, de crumble van speculaas op de sorbet van mango.